Thursday, 29 December 2011

the first time doodle


hyee semua..
apa khabar ?? ada baik ??
hope korunk semua dalam keadaan baik la ye..

ermm ok ary nie enia nk tunkjuk doodle yg x bapa nk comel kt korunk..
korunk klaw tgk jgn glak plak taw..
enia taw mmg x comel..
 nie first time enia wt aww..

dh la mlas nk cita pnjg2..
jom tgk !!

-klaw korunk suka doodle kt atas tue korunk right click pastu save as ok..
tq















~Thanks sebab sudi baca..kalau suka like..nak komen pun boleh~

Saturday, 24 December 2011

tips:ramai kawan di facebook..


hyeep u all..
hari nie enia nk tulis tentang tip mcm mna nk ramai kn kawan di facebook !!
sebenarnye kawan enia yang bagi cadangan nak tulis pasal tip nie..

xpe la xnk cakap pnjang..
kita teruskan dengan agenda yg sbenar..

ok...antara tip nyer adalah..

  1. bagi yang baru jea sign up di fb mesti la rakan x banyak kan ?? so korunk cari la dlu fb kawan2 korunk..
  2. dh abis add kawan2 korunk yang disayangi 2 korunk boleh la add sapa2 yang anda x knal..
  3. nk kwan ramai lg ?? korunk letak la dp (gambar profil ) yang comel2..baru la ada owg nak add..

tue jea la tips yang enia boleh dikongsi..
harap ramai la kawan anda di muka buku..



selamat mencuba

~Thanks sebab sudi baca..kalau suka like..nak komen pun boleh~

Friday, 23 December 2011

result pmr !!


holla semua..
korunk semua nak tau x enia dapat bape pmr nie ??
cer teka ??

ermm enia bkn la padai pndai sangat..
tapi enia bersyukur kpd Allah S.W.T..
segan plak nk gtaw result ...
heheheeeee.. ^_^

ok la enia gtaw..
enia cma dpt 9A  6A 3B jea..
so sad... )=

tp ok la kn..
x la trok sangat..
enia nk ucap tahniah kpd kwn2 enia yg dpt straight A..
hazwan,aqilah,rahmat dan adilah..
korunk mmg pndai..
x mcm kwn korunk nie..
huhu...

ok la yang tue jea enia nk gtaw..
jumpa next time..
bubye..

*****************************************


~Thanks sebab sudi baca..kalau suka like..nak komen pun boleh~

Tuesday, 20 December 2011

result pmr nk keluar ary khamis nie !




arrrggghh..
tidaaaaakkkkkkkkkk!!
mcm x caya jea result pmr  dah nk keluar..

sekarang nie d0k pown x senang..
berdebar2 jea nak tggu ary khamis nie..
camner la result spm pmr enia..
minx2 la dapat result yg cemerlang..
ameeen..

korunk tolong doakan semoga enia dapat keputusan yg cemerlang ok !

~Thanks sebab sudi baca..kalau suka like..nak komen pun boleh~

Monday, 19 December 2011

tulis jea..



hyee semua..
chat kew..klaw chat bagus la..hehe..
korunk perasan x blog enia dh lain ...
perasan ??
gud2 !! 
hehe(ketawa sopan)

sekarang baru la enia puas hati dengan blog enia sekarang..
suka sangat tengok blog enia..
(syok sendiri plak)
huhu..
relax ar...pe^ce !!!

tue jea la yang enia nk tulis..xtaw nk gtaw pew dh..
ngeee~
jumpa next time.. bubye..

luv u all !!

~Thanks sebab sudi baca..kalau suka like..nak komen pun boleh~

Monday, 12 December 2011

risau !!!



hyee semua..sihat ?
enia sekarang nie tak taw nk tulis apa..
tengah keboringan la....
semalam enia bermimpi result pmr dah keluar..
takut giler...
mungkin enia dok pkir sangat kowt sampai terbawa dalam mimpi..

enia harap enia akan dapat result yang sepatutnya enia dapat..
kalau boleh nak la dapat 9 A ..
tapi enia bukan la pandai sangat...

risau sangat bila dok pikir pasal result pmr..
huh...
bape la yang enia boleh dapat..
doa2 kan la kejayaan enia ye...

luv u all ^_^

~Thanks sebab sudi baca..kalau suka like..nak komen pun boleh~

Saturday, 10 December 2011

WASIAT NABI !


MUHAMMAD S.A .W.
MESTI BACA!!!!! ni adalah
benar... sila baca
sehingga habis... dan tlg
sebarkan kepada seberapa byk org Islam yg boleh... Assalamualaikum.... ..
Warahmatullahi
Wabarakatuh ini adalah
surat wasiat dari penjaga
makam Nabi Muhammad SAW iaitu Sheikh Ahmad
Maeine (Saudi Arabia).. pada suatu malam ketika
membaca Al-Quran di
makam Rasulullah SAW.
selepas membaca lalu hamba tertidur, dalam
tidur hamba bermimpi
didatangi Rasulullah SAW lalu bersabda kepada
hamba, dalam 60 000 orang
yang meninggal dunia di zaman ini tiada seorang pun
yang
matinya dalam keadaan
beriman. (a) isteri tidak mendengar kata suami. (b)
orang kaya tidak lagi bertimbang rasa.
(c) orang tidak lagi berzakat dan tidak
membuat kebajikan. Oleh
itu
wahai Sheikh Ahmad, hendaklah kamu menyedarkan kepada
orang Islam ini supaya membuat kebajikan,
kerana hari penghabisan
(... ...Qiamat ) akan tiba di mana
bintang akan terbit dari
langit, sesudah itu matahari akan turun di atas kepala. PESANAN
HAMBA INI (a ) berselawat - untuk
junjungan Nabi kita
Muhammad SAW. (b)
bertaubatlah - dengan
segera sementara Pintu Taubat masih terbuka. (c)
Bersembahyangla.... ..h (d)
berzakat - jangan
ditinggalkan. (e)
Menunaikan Fardhu haji - bila berkemampuan. (f)
Jangan menderhaka kepada kedua ibu bapa.
UNTUK MAKLUMAN 1.
seorang
saudagar dari bombay telah menerima surat ini dan
beliau telah
mencatak sebanyak 20 salinan
dan mengirimkan
kepada orang lain, dia
kemudiannya dianugerahi Allah dengan mendapat
keuntungan yang besar
dalam perniagaannya. 2. seorang hamba Allah telah
menerima surat ini tetapi
tidak mengendahkannya. ..... dan menganggap wasiat
ini palsu, maka selang
beberapa hari kemudian
anaknya meninggal dunia. 3. Pada tahun 1977 Tun Dato
Mustapha bekas Ketua Menteri
Sabah menerima wasiat
ini kemudian
mengarahkan setiausahanya
mencetak sebanyak 20 salinan dan menghantarnya kepada
orang lain, maka selang
beberapa hari kemudian dia telah
mendapat hadiah
dari
kebajikan masyarakat di malaysia timur. 4. tan sri ghazali jawi,
bekas menteri besar perak secara tidak
langsung dipecat dari
jawatannya kerana
apabila beliau menerima wasiat ini beliau terlupa
mencetak 20 salinan untuk disebarkan kepada
orang lain tetapi beliau
telah
menyedari kesilapannya lalu beliau
mencetak semula wasiat ini dan
mengirimkannya kepada orang lain,
beberapa
hari kemudian beliau telah dilantik
menteri Kabinet Perdana Menteri. 5.
Zulfikar Ali
Bhuno telah menerima surat wasiat ini dan tidak
percaya akan kebenarannya
juga menganggap palsu lalu membuangnya
ke dalam
tong sampah. seminggu
kemudian beliau telah dijatuhkan hukuman pancung
sampai mati. 6. di Terengganu, seorang
pekerja bengkel
kenderaan telah
menerima wasiat ini dari
pengirim yang tidak dikenali yang datangnya dari Perak lalu beliau
membuat sebanyak 20
salinan seperti yang
dituntut. Alhamdulillah
dia dianugerahkan oleh Allah seorang gadis
berakhlak mulia seperti yang dituntut oleh Islam.
baginya anugerah ini paling
agung dan tidak ada tandingannya. 7. Di
Terengganu juga, seorang hamba Allah telah
menerima surat ini dari
orang yang tidak dikenali tetapi beliau tidak mengendahkannya
dengan
mengatakan ianya bohong belaka dan
sengaja mengada-adakan
untuk menakutkan orang
yang membacanya. Beberapa hari kemudian dia
telah mendapat penyakit ganjil dan
penderitaanya amat
menyedihkan. setelah
tiga minggu mendapat rawatan rapi di
hospital, penyatkitnya sukar juga diubati oleh doktor.
Akhirnya
beliau teringat akan wasiat
ini dan mengedarkannya kepada
orang lain. Semingu
kemudian barulah beliau beransur sembuh
sehingga sekarang. Banyak lagi contoh-
contoh orang yang
menerima wasiat ini tetapi
tidak mempercayainya dan
tidak mengedarkannya atau menyampaikan
kepada
orang lain.
dimana mereka mendapat malapetaka.
setelah kejadian yang menggembirakan
dan menyakinkan ini anda
jangan lupa menyampaikan
20 salinan wasiat dalam masa
96 jam dari masa anda
menerimanya. InsyaAllah
anda akan memperolehi sesuatu dari YANG MAHA
KUASA dengan penuh keyakinan pasti ia akan
menerangi hidup
anda
dengan nikmat
kebahagiaan hidup. ISNYAALLAH. PERHATIAN
setelah membaca wasiat ini hendaklah ditulis atau
dicetak dan
disampaikan
kepda orang lain
sebanyak 20 salinan. sekiranya telah dilakukan
anda akan dianugerahkan sesuatu nikmat hajat anda
akan
dikabulkan
oleh ALLah. kata sheikh
ahmad lagi. jika apa yang hamba katakan ini tidak
benar, biarlah hamba mati dalam kekufuran dan
hamba tidak
mendapat perlindungan
dan syafaat Rasulullah SAW
naaauzubillah. oleh itu hendaklah ditulis atau
dicetak dan disampaikan kepada orang lain.
insyaAllah dalam masa 2
minggu anda akan berolah
kebahagiaan dan
ingatlah lakukan ini dengan hati yang ikhlas dan janganlah diabaikan atau dibiarkan
TLG SEBAR
KAN KPD UMAT ISLAM.... .
SEBAR KAN 20 WASIAT NI
KPD UMAT ISLAM
wallahualam btul atau tidak... ..... ....hanya Allah shaja yg Maha Mengetahui.

~Thanks sebab sudi baca..kalau suka like..nak komen pun boleh~

Wednesday, 7 December 2011

sahabatku..




~Thanks sebab sudi baca..kalau suka like..nak komen pun boleh~

Tuesday, 6 December 2011

kfc kotor ??


hyee smua..
semalam enia ada terbaca kat mane ntah pasal francais yang paling popular..
x kan x taw kowd ??
KFC larh..
nak taw x cerita dye..
korang tengok bawah nie...





~Thanks sebab sudi baca..kalau suka like..nak komen pun boleh~

Saturday, 3 December 2011

novel baru !


hyee smua.. hari ini enia baru beli novel..tajuk dye
BINTANG SEKOLAH
walaupun baru baca sampai bab 3..
tapi cerita dye memang menarik..
nk tengok cover novel dye ??

hurmm..sowei la x leyh nak tunjuk..
x leyh nak upload
ade problema sikit..
nanti enia tunjuk ok...

ok bye..nanti jumpa lagi dalam post seterusnya..
 ^_^










~Thanks sebab sudi baca..kalau suka like..nak komen pun boleh~

Friday, 2 December 2011

j0m layan lagu percintaan ini-ezad


Masih terbayang di ruangan mataku
Saat indah bersamamu dulu
Masihku ingat janji manismu
Bertakhta di hatiku
Oo oo oo


Di kala itu engkau lah bintang
Menyuluh malam yang kegelapan
Tetapi kini tiada lagi
Tinggal aku sendiri
Percintaan ini amat memilukan
Perpisahan ini sungguh menyakitkan
Namun apa daya terpaksa ku telan semua kepahitan
Kepiluan ini meracun hidupku
Kesunyian ini membunuh jiwaku
Tergamak kau sayang
Melihat diriku dalam kesedihan
Dipermainkan olehmu
Sia–sia saja percintaan ini
Tak bisa sampai ke puncaknya
Sekelip mata hilang semuanya
Yang tinggal hanya airmata
Oo oo oo
Percintaan ini amat memilukan
Perpisahan ini sungguh menyakitkan
Namun apa daya terpaksa ku telan semua kepahitan
Kepiluan ini meracun hidupku
Kesunyian ini membunuh jiwaku
Tergamak kau sayang
Melihat diriku dalam kesedihan
Dipermainkan olehmu
Sia–sia saja percintaan ini
Tak bisa sampai ke puncaknya
Sekelip mata hilang semuanya
Yang tinggal hanya airmata
Oo oo oo

~Thanks sebab sudi baca..kalau suka like..nak komen pun boleh~

Thursday, 1 December 2011

cerita hari ini !!


hyeee semua..baru habis edit blog nie tapi tak habis lagi lah..
maklumlah baru jea buat..kena lah ambil masa cikit..

korang semua kena tunggu lah sampai blog nie jadi cantek & chomel..
lagipun bukan senang nak edit blog bagi puas hati..
kena banyak sabar..
sapa yang blogger tahu lah macam mana...
kalau tak jadi apa yang kita buat tekanan o0o0o..
hehehe...

okey la ...lain hari pula enia post..nak meneruskan hajat ...
(edit blog)
bye semua....

^_^


~Thanks sebab sudi baca..kalau suka like..nak komen pun boleh~

SEMUA YANG TERCATAT DI BLOG INI ADALAH HAK MILIK ENIA SYAFFINA !!